جمعیت اسلامی افغانستان، Jamiat-e-Islami Afghanistan
جمعیت اسلامی

فرارسیدن عید سعید قربان را با بهترین تمنیات برای همه‌ی مسلمانان و مردم افغانستان مبارک‌باد می‌گویم.

پیام اصلی عید قربان، بازیابی گوهر انسانی و رهایی از هرگونه تعلق منفی در مسیر ارزش‌های انسان‌ساز است. این سنت ابراهیمی تبلور روی‌کرد جمعی مسلمانان در زمینه‌ی غلبه بر حرص و هواهای نفسانی، هم در حوزه‌ی فردی و هم در حوزه‌ی اجتماعی شناخته می‌شود و نیز تداعی‌کننده‌ی ایثارگری برای کسب رضای الله متعال و آرامشِ مردم می‌باشد. دین مقدس اسلام با تاکید بر این سنت حسنه، در ترویج روحیه‌ی ازخودگذری، تساهل و در عموم ارزش‌های زیبای اخلاقی و انسانی در جامعه، نقش پیش‌رونده‌ای را ایفا می‌کند.
متأسفانه نزدیک به دو سال است که موجودیت خودکامگی، استبداد، انحصارگرایی، سرکوب اراده‌ی مردم، خودحق‌پنداری مطلق، ترویج فهم خشن از امور دینی و انسانی و هم‌چنین فقر و بی‌کاری و تلاش برای هم‌سان‌سازی جامعه، زمینه‌های تجلیل مطلوبِ عید قربان را از نزد مردم افغانستان ربوده‌‌است.
ام‌سال نیز در حالی‌ عید سعید قربان فرا می‌رسد که شهروندان افغانستان، از جمله زنان، به علت تسلط قهر‌آمیز منظومه‌ی فکری-سیاسیِ مردم‌ستیزانه‌ی ط‌البان بر کشور، علاوه بر محرومیت از آزادی‌های مشروع، حق تحصیل و کار، خودارادیت و حق تعیین سرنوشت سیاسی، مالکیت‌های بومی و شخصی‌شان هم در معرض غصب و مصادره قرار گرفته‌اند و بیم آن می‌رود با جابجاسازی هدف‌مند و مهندسی‌شده‌ی گروه‌های افراطی و تروریستی زیر نام مهاجر در مناطق خاص، به‌ویژه ولایت‌های شمال، ترکیب جمعیتی، بافت اجتماعی و هویت فرهنگی مردم مورد هجوم و آسیب جدی قرار گیرند.
جابجاسازی برنامه‌ریزی‌شده‌ی افراد و گروه‌های معلوم‌الحالِ ملیشه‌ای و مخلِّ امنیت مرزی طی یک پروژه‌ی مغرضانه، بازی خطرناکی‌ست و منازعه‌ی افغانستان را وارد مرحله‌ی تازه‌ای خواهد ساخت که دفاع از هویت و ارزش‌های مردم افغانستان عنصر محوری آن‌را شکل خواهد داد.
عملی‌سازی برنامه‌ی تغییر مهندسی‌شده‌ی ترکیب جمعیتی افغانستان، حسّ اقلیت‌سازی و بیگانه‌سازی مردم با سرزمین مادری‌شان را در ذهن‌ها القاء خواهد کرد و با قاطعیت می‌توان گفت که تطبیق چنین برنامه‌ای پیامد‌های ناگواری در قبال خواهد داشت. دست‌برد غرض‌ورزانه به چیدمان جمعیتی محل‌های معیّنِ افغانستان، تحت هر عنوانی، قابل توجیه و پذیرفتنی نیست.
جمعیت اسلامی افغانستان ضمن اظهار نگرانی از اجرای چنین اقدام خطرناک، تاکید می‌کند که انتقال مجموعه‌های تروریستی به منطقه‌های ویژه‌ی افغانستان به معنای فعال‌ شدن قوی‌ترِ خطر عملی علیه منافع ملی کشور، امنیت منطقه‌ و جهان است.
هم‌چنان تجربه‌ی نزدیک به‌ دوسال حاکمیت غاصبانه‌ی ط‌البان و بی‌میلی گروه مذکور نسبت به هرگونه راه‌حل‌های سیاسی پیشنهادی، باید عزم جریان‌ها و شخصیت‌های موثر سیاسی افغانستان را برای راه‌اندازی گام‌های ملموس‌تر و تقویت هرچه‌بیش‌تر و همه‌جانبه‌ترِ صف‌های‌شان جزم‌تر نماید و جامعه‌ی سیاسی کشور را در پیوند به مسوولیت‌هایش قاطعانه‌تر متوجه سازد؛ چون غفلت در برابر ادامه‌ی وضعیت کنونی، تهدید‌های تازه‌ای‌ را برای بقای افغانستان به‌جود خواهد آورد.
افزون برآن، تفکر فاجعه‌بار ط‌البانی نتنها حقوق سیاسی مردم افغانستان را پای‌مال نموده، بل‌که بر هویت دینی و فرهنگی کشور نیز آسیب جدی وارد کرده‌است. ازین‌رو، در کنار سیاست‌گران، علمای کرام، نویسنده‌گان و فرهنگیان افغانستان مسوولیت دارند تا بُنیه‌های فهم دینی و برداشت فرهنگی ط‌البان را به چالش بکشند و از ارایه‌ی بیش‌ترِ تصویر منفی از دین‌داری و فرهنگ‌داری مردم افغانستان توسط این گروه برای جهانیان و نیز ذهن‌شویی جوانان و نوجوانان، جلوگیری نمایند. موفقیت بر وضعیت کنونی، مستلزم کار مشترکِ سیاسی، فرهنگی و سایر اقدام‌های مناسب است.
در پایان، آرزو می‌کنیم به برکت مناسبتِ خجسته‌ی عید قربان و به یُمن مبارزه‌های متنوعِ آزادی‌خواهانه‌ و اراده‌ی جمعی، مردم افغانستان هرچه‌زودتر به خواسته‌های برحق‌، عادلانه و شرعی‌شان برسند و کشور عزیز ما طبق اصول و ارزش‌های شرع حنیف و در پرتو حقوق شهروندی و حاکمیت قانون، مردم‌سالاری را جشن گیرد.

نظرات بسته شده است.