جمعیت اسلامی افغانستان، Jamiat-e-Islami Afghanistan
جمعیت اسلامی

پیام صلاح‌الدین ربانی، رئیس جمعیت اسلامی افغانستان، به مناسبت بیست‌ویکمین سال‌گرد شهادت قهرمان ملی، شهید احمدشاه مسعود و هفته‌ی شهید

بسم ‌الله‌ الرحمن ‌الرحیم

مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا.

امروز، هژدهم سنبله‌ی ۱۴۰۱ هجری خورشیدی، مصادف است با بیست‌ویکمین سال‌گرد شهادت سردار دلاور و نام‌دار، مجاهد وارسته و اعتدال‌گرا، شهید احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان و نیز بزرگ‌داشت از هفته‌ی شهید.

بدین‌وسیله، قربانی‌ها و رشادت‌های شهیدان نام‌دار و گمنام افغانستان را که در راه ایمان، عدالت، آزادی، استقلالِ کشور و مبارزه علیه تروریسم داخلی و بین‌المللی جان‌های شیرین خویش‌را، به‌ویژه در دوره‌های جهاد و مقاومت‌‌ مردم افغانستان، از دست داده‌اند، گرامی داشته و به روح پاک‌شان درود می‌فرستم.

با نگاهی به کارنامه‌های قهرمان ملی، شهید احمد شاه مسعود، می‌توان پی بُرد که آن ‌فرماندهِ مدبّر بی‌گمان یکی از نوابغ نظامی زمانه‌ی خود و تجسم عملی منظومه‌ی فکری و سیاسی جمعیت اسلامی افغانستان بود؛ منظومه‌ای که ارزش‌های والای اسلامی، احترام به کرامت انسانی‌، میانه‌روی، حاکمیت اراده‌ی جمعی مردم، تامین عدالت اجتماعی، تعامل و زندگی صلح‌آمیز در سطح ملی و بین‌المللی و تاکید بر گسترش معرفت بشری در هماهنگی با بنیادهای معرفت دینی، برخی از هسته‌های مرکزی آن می‌باشند.

قهرمان ملی در درازنای حیات مبارزات نظامی و سیاسی‌‌اش با کارکردهای تحول‌آفرین، درخشان و امیدبخش، در پرتو رهنمودها و هماهنگ با مشوره‌های مرشد فقید جمعیت اسلامی، پروفیسور برهان‌الدین ربانی، به‌هدف حفظ انسجام و وحدت‌‌نظر در جمعیت اسلامی همواره تلاش می‌کرد و در پیاده‌سازی ارزش‌ها و سیاست‌های این حزب از عالَم نظر به صحنۀ عمل سهم شایسته و انکارناپذیری گرفت و بدین‌گونه بر افتخارات افغانستان و جمعیت اسلامی افزود. آن‌زنده‌یادِ نستوه، نقطۀ تلاقی مبارزات نظامی، فرهنگ و سیاست به‌شمار می‌رفت.

قهرمان ملی، با درک دقیق از بافت اجتماعی و مناسبات قدرت در افغانستان، پیوسته بر مشارکت معنی‌دار و تمثیل ارادۀ همۀ مردم افغانستان در ساختار سیاسی و تصمیم‌گیری‌های کشور از طریق انتخابات آزاد، عادلانه، مستقل و سراسری تاکید می‌کرد و انحصارطلبی و برتری‌گرایی را آفتی فاجعه‌بار برای صلح، ثبات و توسعۀ افغانستان می‌دانست.

اکنون که افغانستان در اثر توطیۀ مشتی از عناصر داخلی و زمینه‌سازی حلقات بیرونی به گروه ط‌البان واگذار شده، نیاز است به‌صورت همه‌جانبه اندیشه‌ها و کارنامه‌های شهدا را تحلیل نماییم و برای احیای آرمان‌های بلند آنان در جهت انسجام و وحدت‌نظر به منظور رهایی کشور از وضعیت فعلی، دقیق و حساب‌شده گام برداریم.

روح قهرمان ملی افغانستان و همه‌ی شهیدان پاکیزه‌سرشتِ راه ایمان، آزادی، عدالت و استقلال کشور شاد و یادشان گرامی باد!

نظرات بسته شده است.